5 måsten för turister i Faro

Faro och Algarve har massor med sevärdheter och upptäckter att erbjuda. Här flockas turister från hela världen för att möta sol, bad och kultur. Läs om de 5 måsten som bara inte får missas om man har turen att vara i Faro. Låt denna stad bli mer än en passage på genomresa, ta tillfället i akt och titta närmare på denna pärla.

Upptäck havet genom dykning

Algarvekusten har många klippmassiv som sträcker sig ända ned till havsbottnen. I och med detta bildas det många små vikar och laguner som utgör boplats för alla havets fiskar, skaldjur och annat. Att titta på dessa på närmare håll är en upplevelse i sig och många som åker till Faro och Algarve ser till att ge sig ut på dykning. Det finns många företag runt stränderna som erbjuder möjligheter att dyka och man kan följa med på en båttur i lagunerna och titta på sjöstjärnor, sjöhästar, anemoner m.m. Nationalparken Rio Formosa med sina stränder och våtmarker, är annars en gudomlig plats där man upplever naturen och havet på allra bästa sätt.

Shopping

Detta kan te sig självklart när man kommer till en ny plats, men just shopping är bra att göra i Portugal. Landet har nämligen haft (och har fortfarande) en stor textilindustri och skotillverkning så många av de kläder man köper i vanliga fall, kan faktiskt vara tillverkade i närheten. I Faro finns både shoppinggator i gamla stan och bredvid parken Jardim Manuel Bivar, samt köpcentra som Forum Algarve där man kan hitta de stora sydeuropeiska kedjorna och många lokala butiker med unikt innehåll. Glöm heller inte att köpa med den lokalt producerade parfymen. Priserna är lägre så se till att ha kreditkortet och kontanterna redo.

Underskatta inte landsbygden runt Faro

Man kanske kan tro att det endast är de portugisiska städerna som har något att erbjuda men så är det inte. På landsbygden kan det fortfarande se lite nedgånget ut beroende på var man befinner sig men charmen är dock alltid närvarande. Här finns massor att titta på i form av Loule Market och Mercado de Olhao, små fiskeläger och landsortsbutiker. Man kan betala med kort även här, men många föredrar helst kontanter. Glöm heller inte att besöka de små vingårdarna runt omkring Faro för att ta med ett typiskt portugisiskt vin hem.

Ta en golfrunda

Erfaren eller inte; golf är stort i Algarve och här finns några av Europas vackraste golfbanor. Klimatet och den svala brisen från Atlanten gör att det varken är för kallt eller för varmt för att spela. Välj mellan Algarves 31 golfbanor eller de 7 som finns i närheten av Faro och bättra på svingen.

Runt Faro kan man åka till fem banor vid resorten Quinta do Lago och de två andra runt Vale do Lobo Resort.

Sup in kulturen

Både själva staden Faro och orterna i närheten har en intressant historia som man kan skymta i byggnader, i museer och på gatorna. Gå in i Faros katedral, sup in atmosfären bland de gamla husen i Cidade Velha eller de romerska ruinerna i stadens centrala delar samt den välbesökta kyrkan Igreja do Carmo. I benkapellet Capela dos Ossos, kan man titta på gamla skelettdelar från munkar. Låter det makabert? Inte då. Den här sevärdheten är mer än 200 år gammal och är lika populär idag som tidigare.